Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

“Remember that the only constant in live is change.” - Buddha

 

Leertherapie & Supervisie

Voor studenten aan De Nederlandse Academie

Leertherapie

Leren door te ervaren

Als leertherapeut begeleid ik met veel plezier studenten uit de verschillende opleidingen en disciplines van de Academie. Vooral vanuit de Master therapie opleiding voor volwassenen, maar ook vanuit het beroepscoach en jongerencoach practitioner traject. Naast het begeleiden van cliënten, vind ik het leuk om op deze manier bij te dragen aan de diepgang van het ontwikkelingsproces van studenten, die ervoor kiezen dit mooie vak te leren.

In leertherapie staat het leerproces van de professional op de eerste plaats. Het groeiproces van de privé persoon staat hier in dienst van de professionele ontwikkeling.

Zodra je start aan een van de opleidingen duik je, naast de theorie van het vak, ook in je eigen thema’s. In leertherapie ervaar je aan den lijve de integratieve beïnvloedingsprocedures en de stappen in dat veranderingsproces. Hierdoor vergroot je je zelfkennis en verklein je je blinde vlekken. Je krijgt zicht op jouw eigen thema’s, zodat je je persoonlijke issues kan herkennen, en deze in de sessies met jouw cliënten kan parkeren. Ieder mens heeft zijn eigen unieke talenten en kwaliteiten. Deze leer je beter kennen, vergroten en inzetten ter ondersteuning van je professionele attitude. In leertherapie leer je je eigen interne supervisor te ontwikkelen, zodat je steeds zelfstandiger kunt reflecteren op je persoonlijke veranderingsproces. Het leuke is dat je op deze manier al lerende leert wat te doen om zo jouw eigen beroepsidentiteit te ontwikkelen.

Supervisie

Leren door te delen

Als opleidingssupervisor begeleid ik groepjes van 2 á 3 studenten tijdens hun leertraject in het werken met cliënten. Het betreft hier opleidingssupervisie, wat inhoudt dat de supervisie is afgestemd op de leertrajecten binnen de opleiding die wordt gevolgd en het individuele leerproces van de student.

De kerntaak van mij als supervisor is jou als student in de lerende positie te helpen, en je te begeleiden je eigen interne supervisor te ontwikkelen. Dit zodat je aan het einde van je opleiding in staat bent om te leren van jouw eigen professionele handelingen.

Door de werkbegeleiding vergroot je je technische knowhow, zodat je jouw sessies met cliënten in een breder perspectief kan plaatsen en daarvan te leren. Je kunt onderbouwen of een cliënt wel of niet geschikt is voor jou in de fase van de opleiding waar je je bevindt.

Omdat Intercollegiale toetsing een belangrijke kwaliteit van een professional is, wordt hier veel aandacht aan besteed. Daarnaast is er ook ruimte voor Counseling ter verkleining van je blinde vlekken en het utiliseren van je hulpbronnen. We leren met en van elkaar. Een feestje als je het mij vraagt.

Lees meer op: www.academie-psychotherapie.nl/dna/mensen/susanne-de-vos/

 
 

Psychotherapie

Lees verder

 

Hypnotherapie

Lees verder

 

Mindfulness

Lees verder

 

EMDR, IEMT & Traumaverwerking

Lees verder

 

Life & Mental coaching

Lees verder

 

Systemisch werken

Lees verder

 

Leertherapie & Supervisie

Lees verder

 
 “Wat de rups het einde noemt,
noemt de rest van de wereld een vlinder.”

Lao Tzu 
Website laten maken door Mijndomein | Open cookie voorkeuren